• Fare collection systems - Project: Budapest

OV-chipkaart

Voor de OV-chipkaart hebben we apparatuur ontwikkeld waarmee de kaart van saldo of een reisproduct kan worden voorzien. We beheren de software, applicaties en systemen voor de OV-chipkaart oplaad- en ophaalautomaten, evenals het bijbehorende IT-netwerk in heel Nederland.

Ook verzorgen we het IT-beheer en de ontwikkeling van nieuwe software & applicaties voor diverse grote organisaties. Wat we ook doen, we hebben één doel voor ogen: nieuwe perspectieven bieden die aanzienlijke besparingen en een betere service naar uw klanten toe tot gevolg hebben.

Nu de OV-chipkaart een landelijke dekking heeft bereikt als enige betaalmiddel in het openbaar vervoer (tram, bus en metro), is de tijd rijp om aan de chipkaart ook andere diensten te verbinden.

Onder het label OV-connect, werkt Scheidt & Bachmann aan diverse (betaal- en toegangs-) mogelijkheden  om de OV-chipkaart in te zetten, bijvoorbeeld voor parkeren, fietsenverhuur, fietsenstalling, elektrische laadpalen en toegangsverlening bij diverse evenementen.

Dit klinkt relatief eenvoudig, maar het vergt het nodige van partijen om dit te realiseren. Naast specialistische kennis vraagt een dergelijke samenwerking om vertrouwen, nieuwe protocollen en afspraken en het beschermd en beveiligd delen van informatie met elkaar. Met als uiteindelijk doel de consument optimaal gemak te bieden.


terug